3 Manieren om een Fles te Openen Zonder Kurkentrekker. 1 juni 2017

barbecue-red-wine-zinfandel-xlargeDaar zit je dan in het park. Heerlijk aan het genieten van je vrijheid. De zon lacht je toe, de BBQ gloeit en je bent in goed gezelschap. Het enige wat nog ontbreekt is een lekker glas wijn.
Op het moment dat je de wijn uit je tas wil pakken besef je gelijk dat je iets vergeten bent. Shit, geen kurkentrekker. Natuurlijk is er niemand in een straal van 500 meter die je kan helpen. Wat nu?
Geen paniek. Met de onderstaande tips kan jij jezelf binnen no-time uit dergelijke benarde situaties redden.

 

Tip 1: Kurk in fles duwen

Verwijder de capsule door deze van de hals af te trekken. Duw vervolgens met je duim, of een dun stevig voorwerp, de kurk de fles in (hier proef je trouwens niks van). Pas wel op: als je te hard duwt kan het een behoorlijke vloedgolf veroorzaken. We raden je dan ook aan om een theedoek om de hals te houden.
Waarschijnlijk is dit de snelste van de drie manieren, maar dus niet zonder de nodige risico’s!

 

Tip 2: Schoen uit

Zoek iemand met een stevige schoen en vind een boom. Verwijder de capsule en plaats de fles rechtop in de schoen. Sla vervolgens een aantal keer met de hak van de schoen tegen de boom en voila! De kurk zal door de druk naar buiten worden geduwd. Houd de fles tijdens het slaan wel stevig vast en sla niet te hard om breuk te voorkomen.

 

Tip 3: Schroeven maar

Mocht je nou geen kurkentrekker bij de hand hebben, maar wel een schroef en tang, dan kan je hiermee je eigen kurkentrekker maken. Draai de schroef een flink stuk de fles in en gebruik vervolgens de tang (of iets waarmee je de schroef kan klemmen) om de schroef eruit te trekken. YOU THE (WO)MAN!

 

Als je echt niet het geduld hebt om te wachten tot die eerste slok kan je natuurlijk ook altijd zorgen dat je een kurkentrekker in je binnenzak hebt. Of je neemt gewoon een wijn met schroefdop mee.

 

Vond je dit een leuk artikel? Schrijf je dan in!