La Tordera Prosecco Spumante Extra Dry ‘Jelma’s’

Uiterst fris en opwekkend met aroma’s van ananas en rijpe appel. De smaak is heerlijk sappig en toegankelijk. Heerlijk als aperitief of bij pittige gerechten met scampi of garnalen, of Aziatische gerechten.

Aan de oevers van de Piave rivier is het klimaat zacht en licht vochtig. De bodems bestaan voornamelijk uit zand en kiezel.


  Veneto, Italië       Glera, chardonnay, pinot grigio


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

9.70

La Tordera

In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene vinden we het domein van La Tordera. Beppe Vettoretti plantte hier in de jaren 40 van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken. Tegenwoordig omvat het domein zo’n kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “La Tordera Prosecco Spumante Extra Dry ‘Jelma’s’”