Abadal Franc , , , ,

Pla de Bages, Spanje

Druif

Cabernet franc, tempranillo, sumoll

Geur & Smaak

Kruidig en elegant met aroma’s van munt en rozemarijn, rood fruit, toffee en balsamico. De smaak is fris, zacht met soepele tannines.

Serveersuggestie

Licht gekoeld serveren bij gegrilde of gebraden kip, varkens- of kalfsvlees, hamburgers, steak, gegrilde groente of vegetarische gerechten.

 

9.90

 

Abadal Franc

Abadal is gevestigd in het kleine wijngebied Pla de Blages in het noordoosten van Catalunya. Het wijnhuis werd in 1983 opgericht door Valentí Roqueta en ligt in de buurt van zijn ouderlijk huis Masia Roqueta, waar de wijnbouwgeschiedenis meer dan negen eeuwen teruggaat. Valenti sloot een deal met de streek Pla des Bages: hij mocht zich er alleen vestigen als hij er wijn zou maken waarin het unieke karakter en terroir van de streek volledig zou terug komen. Hij knapte de verlaten wijngaarden op, deed de nodige investeringen en hield zich aan zijn belofte!

Weetje

Probeer deze wijn is licht gekoeld (15 – 17 graden)

 

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Abadal Franc”