Beaurempart Grande Réserve Rouge , , ,

Robijnrode wijn met zwarte bessen, pruimen, groene paprika en subtiele tonen van vanille en toffee in de neus. De smaak is soepel en sappig en eindigt met een fluweelzachte afdronk. Lekker bij tournedos, spare ribs, gegrilde groeten en stevige kazen.

  Languedoc, Frankrijk       Cabernet Sauvignon, Merlot


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

8.40

Meer informatie over Beaurempart Grande Réserve Rouge

Het zonnige Pays d’Oc is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. Door het gunstige klimaat en de ligging tussen Pyreneeën, de bergen van de Cévennen en de Middellandse Zee zijn de mogelijkheden tot wijnbouw er in overvloed. Het terroir en het klimaat van het gebied zijn ideaal om druiven tot volledige rijping te laten komen en daar karaktervolle wijnen van te maken. Ook bekende blauwe druiven als cabernet sauvignon en merlot doen het hier goed. Zo ook de Beaurempart Rouge. Deze typische bordeaux blend wordt door zijn toegankelijke karakter bij een breed publiek enorm gewaardeerd.

Smaakprofiel

Robijnrode wijn met zwarte bessen, pruimen, groene paprika en subtiele tonen van vanille en toffee in de neus. De smaak is soepel en sappig en eindigt met een fluweelzachte afdronk.

Serveersuggestie

Lekker bij tournedos, spare ribs, gegrilde groeten en stevige kazen.

Klimaat / Terroir

Een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De nachten zijn koel en de bodem bestaat uit kalksteen en klei.

Vinificatie

De druiven worden regelmatig op rijpheid getest en pas geoogst als ze volledig rijp zijn. Ze worden ontsteeld en gekneusd en vervolgens in betonnen cuves vergist. De wijn rijpt een aantal maanden in RVS-tanks voordat hij gebotteld wordt.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Beaurempart Grande Réserve Rouge”

Andere suggesties…