Deakin Estate Shiraz , ,

Aroma’s van pruimen, drop, kruiden en wat peper, daarna mooi zachte smaken in de mond met een kenmerkend vleugje peper. Het beetje hout past er perfect bij.
Drink de wijn bij serious meat als entrecote of T-bonesteak van de grill of een stuk lamsschouder (belegen kazen mogen ook).

De most (het druivensap) gist een week op de schillen zodat de wijn mooie tannines en een diepe kleur krijgt. Na vergisting krijgt een deel van de wijn een korte houtrijping.


Victoria, Australië       Shiraz


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

6.65

Deakin Estate Shiraz

Deakin Estate is een jong wijnhuis dat in korte tijd naam heeft gemaakt als maker van typische Australische wijnen, aromatische wijnen boordevol exotisch fruit. De wijnen van Deakin Estate zijn puur en gemaakt om de eigenheid van de druiven naar voren te laten komen. De druiven zijn afkomstig van het prachtige landgoed Redcliffs, dat in totaal uit 600 ha bestaat. Ongeveer 350 hectare wordt hiervan gebruikt voor de wijnbouw. De overige 250 ha staat aangeplant met allerlei soorten citrusfruit. In het verleden werden de druiven verkocht als tafeldruiven. Gelukkig besloten ze in 1980 om de stap te wagen naar de wijnbouw! De oogst begint meestal in februari, wat heel vroeg is. In het Noordelijk halfrond wordt namelijk vanaf Augustus geoogst.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Deakin Estate Shiraz”