Dumanet Merlot , ,

Interessant vleugje laurier en drop in de geur, maar ook wat peperigs. In de smaak kruidig, rond en soepel. Laat de tapas, charcuterie en kaasjes maar aanrukken: dit is een wijn die uitnodigt tot eindeloos borrelen met vrienden.

De kleihoudende ondergronden in de lagere delen van de Languedoc zijn een ideale ondergrond voor merlot, omdat deze druif een bodem nodig heeft die het vocht goed vasthoudt. Dat zorgt hier voor een heerlijk fruitige en soepele Merlot.


  Languedoc, Frankrijk       Merlot


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

8.40

Les Vignerons du Narbonnais

Dumanet Merlot in Ouveillan, op 12 kilometer van Narbonne, is in 1936 de Ouveillan Cellar gesticht. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekend terroir, dat zich over meer dan 2.500 hectare uitstrekt. Les Vignerons du Narbonnais is een enorme wijncoöperatie die bestaat uit 330 leden. Elk lid heeft maar één doel: de druiven zo optimaal mogelijk rijp te laten worden. Daarna wordt er gecentraliseerd wijn van gemaakt.

Deze wijn is een igp Pays D’Oc, die in de hele Languedoc voorkomt. Het zijn kwalitatief goede, maar toegankelijke wijnen, waarvoor minder strenge regels gelden dan die gelden bij een appellation.

 

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Dumanet Merlot”