Gran Sasso Primitivo , ,

Zwoel en krachtig met aroma’s van koffie, zwarte kersen en een vleugje peper. In de smaak open en soepel met zachte kruidigheid, wat paprika en een klein bittertje in de afdronk. Lekker bij de eenvoudige, maar heerlijke gerechten van de Zuid-Italiaanse keuken passen hierbij, denk aan simpele pasta’s of gestoofde aubergine.

Een korte gisting op de schillen zorgt voor een soepel karakter, met een verleidelijk vleugje vanille door een houtrijping van vier maanden.


 Apulië, Italië       Primitivo


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

7.35

Meer informatie over Gran Sasso Primitivo

Het wijnhuis Farnese is befaamd om zijn grootse wijnen uit de Abruzzen. Samen met de familie d’Amario bezit het ook het bijzondere wijnbedrijf Gran Sasso. Het bedrijf heeft een productiecapaciteit die rond de zes miljoen flessen ligt. De afgelopen jaren is bij het wijnhuis ook steeds meer aandacht gekomen voor wijnen uit de hak van de Italiaanse laars, uit de regio Apulië. Niet zo vreemd, want daar worden krachtige en smakelijke wijnen gemaakt voor een schappelijke prijs. Er wordt vaak gewerkt met lokale druiven. Een daarvan is de primitivo. Het klimaat in dit zuidelijke deel van Italië is precies warm genoeg voor deze druif om wijnen met een krachtig, maar tegelijk ook mooi fruitig karakter te maken. Gezocht is naar een wijn met het accent op souplesse en fruit, karaktervol en levendig tegelijk. Die opzet is meer dan geslaagd.

Vinificatie

Een korte gisting op de schillen zorgt voor een soepel karakter, met een verleidelijk vleugje vanille door een houtrijping van vier maanden.

Weetje

De primitivo is helemaal (her)ontdekt in Zuid-Italië. Ooit werd hij beschouwd als een broertje van de Californische zinfandel, maar inmiddels wordt hij toch als een unieke druif gezien.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Gran Sasso Primitivo”