La Belle Enseigne Malbec , ,

Overduidelijk geuren van rijp rood en zwart fruit, bijna jam-achtig. In de smaak zwarte bessen, bramen en een hint van chocolade en koffie. Het etiket zegt het al: steek de vuren maar aan. Lekker met alles van wat de BBQ komt, maar ook top met gerijpte kaas.


  Languedoc, Frankrijk       Malbec


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

7.95

Meer informatie over La Belle Enseigne Malbec 

De makers van La Belle Enseigne zijn gevestigd in de Zuid-Franse Languedoc. Hun IGP-wijnen worden gemaakt van druiven uit verschillende kleinere regio’s binnen de Languedoc. Zo komen de malbecdruiven voor deze wijn bijvoorbeeld uit de regio Limoux. De beste kwaliteit druiven van verschillende percelen worden geselecteerd en daarna in de moderne wijnkelders met de nieuwste technieken geblend tot wijnen voor alledaags drinkplezier.

Vinificatie

Na een mechanische oogst volgt een 8 dagen durende weking op 4 á 5 °C. De fermentatie op RVS duurt vervolgens 10 dagen en gebeurd op een temperatuur van 25 – 30 °C. Voor optimale extracties wordt de wijn tweemaal daags overgepompt.

Klimaat / Terroir

Hier heerst een mediterraan klimaat met droge en hete zomers. De Pyreneeën in de buurt zorgen voor de nodige nachtelijke verkoeling, waardoor de wijn aangename zuren krijgt.

Weetje

Bijna 75 procent van alle wijnen uit de Languedoc is rood. Malbec kwam hier eerst niet voor, totdat hij er de laatste jaren vanuit Zuidwest-Frankrijk zijn weg vond. De druif doet het hier zo goed dat steeds meer wijnboeren met Malbec gaan experimenteren.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “La Belle Enseigne Malbec”