Familia Conesa La Doncella de las Viñas Tempranillo , , ,

Lichtvoetige wijn met een breed scala aan geuren waaronder een vleugje vanille en wat peperigs. De smaak doet denken aan sappige kersen, met levendige zuren. Fijn bij een mooi gegrild stuk rood vlees of licht belegen kazen.

Soepel en fruitig gemaakt, om direct te kunnen drinken, maar met een houtrijping van 3 maanden op eiken barriques voor een finishing touch. 


  La Mancha, Spanje       Tempranillo, Syrah


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

9.60

Familia Conesa ‘La Doncella de las Viñas’ Tempranillo

Castilla-La Mancha is een enorm gebied en goed voor de helft van de wijngaarden van Spanje. Ook wel bekend als ‘de wijnschuur van Spanje’ omdat er redelijk makkelijk en goedkoop veel wijn kan worden gemaakt. Bij wijnhuis Familia Conesa is dat anders. Drie families geven de wijngaarden al hun zorg en aandacht, en dat proef je terug. Ze hebben niets van doen met de kille wijnen die worden geproduceerd met machines. De bijzondere wijngaarden liggen aan de zuidoostkant van de Spaanse hoogvlakte, ten zuiden van Tomelloso. Door de hoge ligging, tot zo’n 1100 meter, profiteren de wijnstokken van een ideaal, koel microklimaat. Dat zorgt voor een mooie fruitige wijn met karakter. De druiven zijn afkomstig uit een streng gecontroleerde biologische teelt.

De tempranillo is bekend van de Rioja, maar gedijt ook goed in de hogere wijngaarden van de Spaanse hoogvlakte.

 

Andere suggesties…