Lavila Merlot , ,

Soepel en fruitig met in de smaak zwarte bessen, kersen en een tikje groene paprika. Een doordrinker, maar koel ’m wel eerst iets. Ook mooi met voorgerechten met vlees, zoals vitello tonnato of carpaccio.


  Languedoc, Frankrijk       Merlot


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

6.70

Lavila Merlot

De wijngaarden waar de druiven voor deze wijn vandaan komen liggen tegen de heuvels nabij Rieux Minervois en Homps in de grote regio Languedoc. Dit gebied
is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. De mogelijkheden zijn er legio, met als gevolg dat het gebied voor ieder wat wils kan bieden in de vorm van wijnen met karakter tegen een concurrerende prijs. La Grande Merveille is een goed voorbeeld van de nieuwe lichting wijnmakers. Het gebied heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Zo hebben de wijnmakers in de Languedoc het concept om de naam van de gebruikte druif(ven) als belangrijkste informatie op het etiket, overgenomen uit de Nieuwe Wereld. Het grote voordeel daarvan is dat de consument een herkenningspunt heeft en een bepaald smaakpatroon kan verwachten.

Klimaat / Terroir

Deze merlot komt van de koelste percelen in Zuid-Frankrijk: in de buurt van Limoux tegen de voet van de Pyreneeën aan. De bodem is arm, waardoor het geoogste fruit een hoge concentratie krijgt.

Weetje

In navolging van de wijnen uit de nieuwe wereld kom je in de Languedoc steeds vaker de naam van de druif op etiketten van land- en streekwijnen tegen. Daarmee heeft de consument een herkenningspunt.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Lavila Merlot”