Maison Barboulot Pinot Noir , ,

Onmiskenbaar kersen en framboos, met wat vanille en peper. In de smaak heeft de wijn rood fruit, vanille en een zijdeachtige textuur. Bij deze lichte wijn past iets elegants, zeker niet te zwaars. Gebraden of geroosterd gevogelte of varkensvlees, bijvoorbeeld. Wil je iets met fromage, denk dan aan witte zachte kaasjes.


  Languedoc, Frankrijk       Pinot noir


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

8.90

Maison Barboulot Pinot Noir

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijngebied van Frankrijk. Het gebied heeft wel 400.000 hectare wijnbouwgrond. Dat zijn zo’n 591.000 voetbalvelden. Het gebied strekt zich uit van het westen van Nîmes tot aan de voet van de Pyreneeën, aan de Spaanse grens. Dat betekent ook veel verschillende klimaten, bodems, druiven en type wijnen. Deze pinot noir valt onder deze grootste herkomstbenaming uit de streek, de Vin de Pays d’Oc. De producent is vooral bedreven in het maken van jonge en toegankelijke wijnen. De druivenrassen worden vermeld op de etiketten, wat steeds vaker voorkomt in dit gebied.

Vinificatie

Om de mooie frisheid van de pinot noir te behouden worden de druiven iets eerder geoogst. Na de vergisting weken de druiven nog 10 dagen op haar schillen.

Klimaat / Terroir

De druiven zijn afkomstig van de Limoux, dat met de nabijgelegen Pyreneeën net koel genoeg is om de wijn te verbouwen. De meeste percelen hebben hier een klei- en kalkgrond.

Weetje

Pinot noir is één van de lastigste druiven om te verbouwen. Vooral door de dunne schil is de druif heel kwetsbaar.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Maison Barboulot Pinot Noir”