Martin Codax Pizarras de Otero Mencia ,

Een burst van bosbessen, bramen, kersen, viooltjes en een vleugje vanille. Rond van smaak en krachtig, maar ook heerlijk fris. Het water loopt je in de mond bij slok één. De goede zuren zijn een mooie tegenhanger voor gegrilde rosbief, duivenborst, grove paté of geitenkaas.

De druiven komen uit vier wijngaarden: Otero, Hornija, Corullón en Valtuille, die samen zorgen voor een wijn met veel complexiteit.


  Bierzo, Spanje       Mencia


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

8.10

Martin Codax Pizarras de Otero Mencía Bierzo

De wijnen van Martin Codax uit de Rías Baixas zijn wereldberoemd, met een hoofdrol voor de albariño uit deze streek. In de afgelopen jaren zijn daar de wijnen uit Bierzo bijgekomen. Dit is dé streek voor wijnen die gemaakt worden met de lokale Mencia druif. De druif levert in dit koele klimaat heerlijk fruitige en soepele wijnen op.
De stokkken voor deze wijn zijn al meer dan 80 jaar oud en staan op een ondergrond van leistein. Om de wijn wat structuur en power te geven ondergaat hij een korte rijping van twee maanden op eiken barriques. Maar niet te lang…het fruitige en toegangelijke karakter van de wijn moeten niet vergeten worden!

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Martin Codax Pizarras de Otero Mencia”