Mocavero Primitivo del Salento , ,

Kersen en pruimen, met flink wat kruidigheid en een vleugje drop en vanille. Een wijn die vol gas geeft, maar toch ook vriendelijk blijft. Serveer de wijn bij al het moois uit de Zuid-Italiaanse keuken, geroosterd vlees, gerijpte kazen. Maak het een tikkeltje spicy, de wijn kan ‘t hebben.


 Apulië, Italië       Primitivo


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

8.25

Meer informatie over Mocavero Primitivo del Salento

Mocavero is in 1950 opgericht door Tommaso Congedo. Vanuit het hart van de regio Salerno bouwde hij het wijnhuis in de loop der jaren op met zijn neef Pietro Mocavero. Pietro is altijd verantwoordelijk geweest voor de innovaties in de wijngaarden en wijnkelder. Vanaf 1987 hebben zijn zoons Francesco en Marco het werk geleidelijk overgenomen en inmiddels staan zij nu aan het roer.  Mocavero is bekend met de prachtige en lange wijnmaak tradities in de streek, maar gaat ook mee met de moderne ontwikkelingen. Bij de rode wijnen en de rosé uit het gebied heersen de klassieke, bekende druiven van de streek: negroamaro, montepulciano, malvasia nera en primitivo. De witte wijn wordt hier gemaakt van de uit Frankrijk afkomstige chardonnay. Stuk voor stuk zijn het prachtige, diepgekleurde wijnen en ware visitekaartjes van het nieuwe Apulië.

Vinificatie

Een deel van de wijn wordt na gisting verder verfijnd door een korte rijping op barriques, waarna het wordt gemengd met wijn die op roestvrij staal heeft gelegen.

Weetje

De primitivo is het paradepaardje van de streek Apulië. Uit onderzoek is gebleken dat dit dezelfde druif is als zinfandel, de populaire druif uit Californië. Beide druiven zijn genetisch identiek aan de Kroatische crljenak kaštelanski en tribidrag.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Mocavero Primitivo del Salento”