Retamo Malbec , ,

Geuren van specerijen, gedroogd fruit en een vleugje chocola met in de smaak rijp, sappig fruit. Heel soepel en zacht. Laat je in de keuken inspireren door de ‘asado’, de Argentijnse barbecue. De wijn is heerlijk bij pittig gekruide worstjes of een lamskotelet van de grill.


  Mendoza, Argentinië      Malbec


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

9.25

Meer informatie over Retamo Malbec

Meer dan een halve eeuw geleden werd Bodegas Esmeralda gesticht door Don Juan Fernández, genoemd naar zijn enige dochter, Esmeralda. Het bedrijf ligt in het departement Junín, een van de meest traditionele wijnbouwlocaties in Mendoza. Het team onderzoekt continu de verschillende microklimaten van de streek, zodat ze de meest optimale gebieden voor de aanplant van Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Malbec vinden. Met moderne technieken in de wijngaard (zoals zorgvuldige irrigatie) en in de wijnkelder behoudt het bedrijf kwaliteit én fans over de hele wereld.

Klimaat / Terroir

De wijngaarden liggen boven de 1000 meter, waardoor er grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn. Dit levert een wijn op met veel aroma en diepgang.

Vinificatie

De wijn is krachtig in stijl, met een korte rijping op Frans en Amerikaans eikenhout.

Weetje

De Malbec heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot dé icoondruif van Argentinië. De hooggelegen wijngaarden van Mendoza zijn er perfect voor. De paarse druif is de trots van het land en dat willen Argentijnen natuurlijk met iedereen delen. Ze hebben zelfs een Malbec World Day in het leven geroepen, op 17 april.