Vignamato Rosolaccio Ensino Rosso , , , , ,

Fruitige en bloemige aroma’s, met een tikje specerijen. Rond met verfijne tannines en een fluwelen structuur. Grandioos bij witvleesgerechten of klassieke ossobuco.

Na de vergisting in roesvrijstalen tanks, rijpt de wijn 6 tot 8 maanden op houten vaten en minimaal 4 maanden op de fles.


  Marken, Italië       Montepulciano, Sangiovese, Cabernet sauvignon, Merlot


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

10.05

Vignamato

Marken is een ongerept gebied dat heel lang geïsoleerd is gebleven van het bruisende westen van het land. Na Piëmonte en Toscane wordt dit gebied langzamerhand ook steeds bekender bij toeristen. Daardoor worden de lichtvoetige wijnen uit dit gebied steeds populairder, met de Verdicchio dei Castelli di Jesi aan kop. Deze potentie zag wijnliefhebber Ceci Amato ook toen hij in de jaren vijftig met zijn vrouw Maria een stuk grond in San Paolo di Jesi kocht. Zestig jaar later staat de derde generatie aan het roer en maakt de familie nog steeds wijnen waar ze trots op mogen zijn.

Rosolaccio is de naam van de klaproos die eind mei, begin juni weelderig groeit in de wijngaarden waar de druiven voor deze rode wijn groeien.

 

 

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Vignamato Rosolaccio Ensino Rosso”