Viña Carmen Carmenère Insigne , ,

Zwoele geur met confituur, chocola, rijpe pruimen en iets peperigs, in de smaak krachtig maar toch elegant. Lekker bij alles met flink veel pit: gekruide lamskoteletten, merguezworstjes, pepersteak of belegen kazen

De wijn blijft soepel en rond door een koude inweking en gisting op lage temperatuur. Slechts een deel rijpt op gebruikte eikenhouten vaten, zodat het mooie fruit in de wijn behouden blijft.


  Central Valley, Chili       Carmenère


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

7.75

Viña Carmen

Carmen, opgericht in 1850, is de oudste bodega in de nu nog actieve Chileense wijnbouw. Tot 1988 was het bedrijf ondanks zijn leeftijd redelijk onopvallend. Na de komst van de familie Claro kwam daar snel verandering in. Zo werden er hypermoderne kelders gebouwd, maar werd ook de talentvolle wijnmaker Alvaro Espinoza aanhet wijnteam toegevoegd.Waar de meeste huizen in Chili druiven kopen van andere boeren,en de kwaliteit van de druiven vaak wat minder is omdat er per kilo wordt betaald (meer kilo’s betekent vaak minder geconcentreerd sap), heeft Carmen alle wijngaarden in eigen bezit. Zo houden ze de opbrengst van de wijngaarden bewust laagom vollere wijnen met meer power te kunnen maken, maar waar de eigenheid van de druivenrassen altijd centraal staat!