Viu Manent Carménère Gran Reserva , ,

Expressieve wijn met fruitige aroma’s van bessen, kersen en specerijen. De smaak is vol, maar toch fris en elegant, en heeft een intense, lange afdronk. Perfect bij pasta, kip, geroosterd vlees of vegetarische gerechten met paprika.


  Colchagua, Chili       Carménère


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

11.60

Viu Manent Carménère Gran Reserva

Het begon allemaal toen Miquel Viu-Garcia, een Catalaanse Immigrant, in 1935 begon met een kleine wijnhandel in Santiago de Chile. Samen met zijn zoons Augustín en Miquel Viu Manent verkocht hij op de lokale markt wijnen onder hun eigen naam. Pas in 1966 begon het bedrijf echt vorm te krijgen. Miguel kocht een hacienda in Colchagua Valley en besloot zelf wijn te gaan maken. Ruim 50 jaar later bezit het hechte familiebedrijf bijna 250 hectare wijngaarden in Casablanca Valley en Colchagua Coast. De familie beschouwt de bodem, het klimaat en de druiven in Chili als gezegend en zet zich al jaren in voor duurzame wijnbouw.

Weetje

De van oorsprong Franse druif is in Frankrijk vrijwel helemaal uitgestorven door de druifluis(Phylloxera). Door de goede ligging van de wijngaarden en het gezonde klimaat is Carménère in Chili nooit in gevaar geweest en is het inmiddels het paradepaardje van het land!

 

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Viu Manent Carménère Gran Reserva”