Anselmo Mendes Muros Antigos Vinho Verde ,

Al in de geur een verleider met veel bloemen, appel, en nectarine, in de smaak ook overtuigend: heel sappig en verkwikkend. Lekker bij kipgerechten of een gebakken scholletje. Varkenshaas met roomsaus is ook een match.

De geperste druiven worden op lage temperatuur gegist zodat de wijn mooi fruitig blijft, mét diepgang doordat de wijn na gisting nog op de lie (dode gistcellen) rijpt.


 Vinho Verde, Portugal   Loureiro, Avesso, Alvarinho


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

8.80

Anselmo Mendes

Anselmo Mendes is een van Portugals meest iconische wijnmakers. Hij weet als geen ander wat voor prachtwijnen zijn land kan opleveren, want hij heeft ze zelf in zo’n beetje elke streek gemaakt. Daarbij gebruikt hij de nieuwste technologieën, steeds met respect voor tradities én het herkomstgebied van de wijn. In de noordelijke streek waar zijn roots liggen, de Vinho Verde, maakt hij zijn eigen wijn met de –in zijn ogen- drie belangrijkste druiven van de streek: alvarinho in het dal van de Minho, loureiro in het dal van de Lima en avesso uit het Douro-dal. Van deze drie druiven is de alvarinho zijn ware en grote liefde.

‘Durf anders te zijn’, dat zou het motto kunnen zijn van Mendes. Zijn innovatieve aanpak leveren wijnen op die nét even anders zijn en opvallen door hun eigenheid. Zo laat hij de alvarinho op houten vaten vergisten en gebruikt hij traditionele vinificatietechnieken, zoals het vergisten van de druiven op hun schillen.

Weetje

Deze wijn is gemaakt met de drie klassieke druiven van de Vinho Verde. Alvarinho geeft de wijn structuur en kracht, loureiro draagt bij aan de aromatische intensiteit en avesso zorgt voor de mooie zuren en mineraligheid.