Ca’Tullio Pinot Grigio , ,

Aromatisch met lichte tonen van banaan en peer. Een zacht mondgevoel, fruitig met in de afdronk een hint van geroosterde amandelen. Goed gekoeld heerlijk als aperitief, maar ook bij koude schelpdieren, visgerechten of een frisse salade met gerookte kip.


  Friuli-Venezia-Giulia, Italië      Pinot grigio


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

8.20

Ca’Tullio Pinot Grigio

Ca ‘Tullio ligt in Aquileia, een knooppunt in de Romeinse tijd waar belangrijke handelsroutes samenkwamen. Tegenwoordig is dit het centrum van een wijngebied dat bekend staat om z’n verfijnde en elegante wijnen. Het landgoed strekt zich uit over 40 hectare en profiteert van de invloed van de nabijgelegen Adriatische zee. De wijnen worden gemaakt in een voormalige droogschuur voor tabak, die is getransformeerd tot hypermoderne kelder. De makers letten erop dat de wijnen herkenbaar zijn als Aquileia DOC-wijnen, maar vooral ook heel toegankelijk blijven.

De Julische Alpen aan de oostkant houden de koude wind tegen en de Adriatische Zee zorgt voor mildere temperaturen. De bodem is rijk aan gele mergel met strepen kiezel en donkere klei met zand. De naam van de Julische alpen is ontleend aan Julius Caesar, die in dit gebied een provincie stichtte met de hoofdstad Cividale del Friuli.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Ca’Tullio Pinot Grigio”