Elsa Bianchi Chardonnay , ,

De wijn heeft aroma’s van honingmeloen, perzik en tropisch fruit. De smaak is aangenaam zacht, maar met frisse zuren. Weer zo’n uitstekend exemplaar voor op terras of balkon, al dan niet bij salades en andere lichte gerechten.Het domein bestaat uit kalkhoudend zand en vulkanisch gesteente.

De wijn wordt deels op temperatuurgecontroleerd roestvrijstaal, deels op eikenhout vergist.


  Mendoza, Argentinië       Chardonnay


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

8.12

Elsa Bianchi

Don Valentín Binachi kwam in 1910 als Italiaanse imigrant naar Argentinië. Alles wat op zijn pad kwam pakte hij met beide handen aan. Zo was hij administratief medewerker bij het Staatsspoor en boekbouder voor kleinere ondernemingen. In 1928 besloot Valentín een wijnhuis op te richten. Hij kocht een kleine wijngaard met kelder genaamd El Chiche en begon aan zijn droom: Elsa Bianchi Torrontés maken van eigen druiven, waarvan een deel afkomstig uit zijn geboorteland Italië. Met dezelfde passie staan nu zijn kinderen en kleinkinderen aan het roer!

De Doña Elsa-wijngaarden liggen in een van de koelste regio’s in San Rafael. Het klimaat is dan ook ideaal voor witte druiven omdat ze hierdoor hun frisse aroma’s behouden.

 

 

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Elsa Bianchi Chardonnay”