J. Lohr Cypress Chardonnay , ,

In  de neus aroma’s van witte perzik, narcis, sinaasappelmarmelade en rijpe nectarine. De smaak is heerlijk romig, maar tegelijkertijd fris met aantrekkelijke zuren. Veelzijdig inzetbaar, onder andere bij gerechten met brie, gegrilde kip met kruiden of specerijen en bij risotto met coquilles.


Californië, Verenigde Staten       Chardonnay


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

11.75

Meer informatie over J. Lohr Cypress Chardonnay

In vergelijking met traditionele wijnlanden is de wijnbouw in de Verenigde Staten nog relatief jong. De oudste wijnmaker van het Noordoosten, de Brotherhood Winerey uit de vallei van de Hudson rivier, komt namelijk pas uit 1839. Het waren de Franciscaner monniken die in het zuidwesten de eerste druiven vanuit Mexico introduceerde. Ruim 130 jaar later, in de jaren ’70, kwam pas het internationale succes. J. Lohr is een schoolvoorbeeld van een Californische wijnmaker. Ze weten als geen ander wat de behoeften in de markt zijn en hebben tegelijkertijd de ambitie om de beste wijnen te maken. Door de koele oceaanlucht blijft het relatief koel in de wijngaarden en ontstaan er aromatische en rijke wijnen.

Klimaat / Terroir

De verkoelende invloed van de Stille Oceaan is groot en reikt tot ver in de wijngaarden.

Vinificatie

De druiven worden ’s nachts geoogst en al in de wijngaarden geperst om alle frisheid te behouden. De wijn is vergist in eikenhouten vaten, en heeft vervolgens nog 9 maanden op z’n gistcellen in deze vaten gerijpt

Serveersuggestie

Veelzijdig inzetbaar. Onder andere bij gerechten met brie, gegrilde kip met kruiden of specerijen en bij risotto met coquilles.

Weetje

De Cypress wijngaarden liggen tussen Monterey Bay en Salinas Valley in.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “J. Lohr Cypress Chardonnay”