La Doncella de las Viñas Chardonnay , ,

De hele fruitmand stuift uit je glas: appel, banaan, ananas en perzik. De wijn is droog, maar met een voorzichtig zoetje in de afdronk. Houd je het licht met een gebakken visje of gezonde salade? Er mag best een glas van deze vino bij.


  La Mancha, Spanje       Chardonnay


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

9.95

Meer informatie over La Doncella Chardonnay

Castilla-La Mancha is een enorm gebied en goed voor de helft van de wijngaarden van Spanje. Ook wel bekend als ‘de wijnschuur van Spanje’ omdat er redelijk makkelijk en goedkoop veel wijn kan worden gemaakt. Bij wijnhuis Familia Conesa is dat anders. Drie families geven de wijngaarden al hun zorg en aandacht, en dat proef je terug. Ze hebben niets van doen met de kille wijnen die worden geproduceerd met machines. De bijzondere wijngaarden liggen aan de zuidoostkant van de Spaanse hoogvlakte, ten zuiden van Tomelloso. Door de hoge ligging, tot zo’n 1100 meter, profiteren de wijnstokken van een ideaal, koel microklimaat. Dat zorgt voor een mooie fruitige wijn met karakter. De druiven voor de La Doncella Chardonnay zijn afkomstig uit een streng gecontroleerde biologische teelt.

Klimaat / Terroir

De wijngaarden liggen op grote hoogte waardoor de druif door de nachtelijke afkoeling z’n frisheid en zuren behoudt.

Vinificatie

De wijn wordt gemaakt door een gisting van de wijn op een lage temperatuur, uiteraard zonder houtgebruik. Fruit en frisheid moeten voorop staan, en dat proef je ook in dit heerlijke glas Chardonnay.

Weetje

Deze wijn won al verschillende medailles, waaronder enkele op de competitie van beste Chardonnays ter wereld.

Andere suggesties…