La Grande Merveille Chardonnay , ,

Een intense geur van perzik en ander tropisch fruit, met vanille en boterige tonen. De smaak is rond en zijdezacht. Een zonnige wijn voor op het terras of balkon, maar ook bij zomerse gerechten met vis, schaal- en schelpdieren.


  Languedoc, Frankrijk      Chardonnay


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

8.20

Meer informatie over La Grande Merveille Chardonnay

De wijngaarden waar de druiven voor deze wijn vandaan komen liggen tegen de heuvels nabij Rieux Minervois en Homps in de grote regio Languedoc. Dit gebied is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. De mogelijkheden voor wijnbouw zijn er legio, met als gevolg dat het gebied voor ieder wat wils kan bieden in de vorm van wijnen met karakter tegen een concurrerende prijs. La Grande Merveille is een goed voorbeeld van de nieuwe lichting wijnmakers die in de regio is neergestreken. Het gebied heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Zo hebben de wijnmakers in de Languedoc het concept om de naam van de gebruikte druif(ven) als belangrijkste informatie op het etiket, overgenomen uit de Nieuwe Wereld. Het grote voordeel daarvan is dat de consument een herkenningspunt heeft en een bepaald smaakpatroon kan verwachten.

Klimaat / Vinificatie

In het gebied heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Om zoveel mogelijk de frisheid in de druiven te behouden plukken ze de druiven ’s nachts. Nadat de druiven geperst zijn vindt de fermentatie op lage temperatuur plaats in RVS cuves. Aansluitend krijgt 20% van de wijn houtrijping.

Weetje

De druiven van deze wijn komen uit de buurt van Limoux. Omdat het daar altijd waait, spreekt men ook van de vierwindenstreek.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “La Grande Merveille Chardonnay”