Viu Manent Chardonnay Gran Reserva , ,

Stevige Chileen met fruitige aroma’s van groene appel en citrus, maar ook wat karamel en vanille door houtrijping. De smaak is vol en romig met een verfrissend zuurtje. Pure verwennerij met vette visgerechten!


  Colchagua, Chilli       Chardonnay


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

10.95

Viu Manent Chardonnay Gran Reserva

Het begon allemaal toen Miquel Viu-Garcia, een Catalaanse Immigrant, in 1935 begon met een kleine wijnhandel in Santiago de Chile. Samen met zijn zoons Augustín en Miquel Viu Manent verkocht hij op de lokale markt wijnen onder hun eigen naam. Pas in 1966 begon het bedrijf echt vorm te krijgen. Miguel kocht een hacienda in Colchagua Valley en besloot zelf wijn te gaan maken. Ruim 50 jaar later bezit het hechte familiebedrijf bijna 250 hectare wijngaarden in Casablanca Valley en Colchagua Coast. De familie beschouwt de bodem, het klimaat en de druiven in Chili als gezegend en zet zich al jaren in voor duurzame wijnbouw.

Klimaat / Terroir

Zeeklimaat met verkoelende koele wind, ochtendmist en relatief koele zomers. De bodem samenstelling is erg gevarieerd met percelen met overwegend graniet en percelen met een alluviale bodem. De bodem is over het algemeen diep, stenig en goed afwaterend.

Vinificatie

De helft van de trossen wordt ontsteeld, de andere helft wordt in zijn geheel geperst. De wijn vergist in RVS-tanks en blijft daarna nog een paar weken sur-lie.  De helft van de wijn rijpt 7 maanden in gebruikte barriques, de andere helft op RVS.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Viu Manent Chardonnay Gran Reserva”