Elsa Bianchi Torrontés ,

De intense, zoetige aroma’s van grapefruit, oranjebloesem, appel en specerijen dansen het glas uit, maar kom je ook tegen in de verfrissende, pure smaak. Serveer los of bij pittige Aziatische gerechten, kreeft, langoustines of romige soepen.


  Mendoza, Argentinië       Torrontés


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

7.95

Meer informatie over Elsa Bianchi Torrontés

Don Valentín Binachi kwam in 1910 als Italiaanse imigrant naar Argentinië. Alles wat op zijn pad kwam pakte hij met beide handen aan. Zo was hij administratief medewerker bij het Staatsspoor en boekbouder voor kleinere ondernemingen. In 1928 besloot Valentín een wijnhuis op te richten. Hij kocht een kleine wijngaard met kelder genaamd El Chiche en begon aan zijn droom: goede wijn maken van eigen druiven, deels afkomstig uit zijn geboorteland Italië. Met dezelfde passie staan vandaag de dag nog steeds kinderen en kleinkinderen aan het roer!

Klimaat / Terroir

Het gebied heeft warme zomers en milde winters. De wijngaarden liggen op zo’n 750 meter hoogte op de hellingen van het Andesgebergte. De bodem hier bestaat voornamelijk uit kalkhoudend zand en vulkanisch gesteente.

Vinificatie

De met de hand geplukte druiven worden eerst gekneusd waarna een deel van het sap afloopt. Vervolgens worden de druiven geperst en vergist het sap op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks.

Weetje

De wijngaarden liggen in de koelste regio van San Rafael. Het klimaat is hier perfect voor het verbouwen van aromatische druiven als Torrontés, omdat de frisheid in de druiven wordt behouden.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Elsa Bianchi Torrontés”