Elsa Bianchi Torrontés ,

De intense, zoetige aroma’s van grapefruit, oranjebloesem, appel en specerijen dansen het glas uit, maar kom je ook tegen in de verfrissende, pure smaak. Serveer los of bij pittige Aziatische gerechten, kreeft, langoustines of romige soepen.

Het Doña Elsa-domein, waar de druiven voor de Elsa Bianchi Torrontés vandaan komen, bestaat uit kalkhoudend zand en vulkanisch gesteente


  Mendoza, Argentinië       Torrontés


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

7.95

Elsa Bianchi Torrontés

Don Valentín Binachi kwam in 1910 als Italiaanse imigrant naar Argentinië. Alles wat op zijn pad kwam pakte hij met beide handen aan. Zo was hij administratief medewerker bij het Staatsspoor en boekbouder voor kleinere ondernemingen. In 1928 besloot Valentín een wijnhuis op te richten. Hij kocht een kleine wijngaard met kelder genaamd El Chiche en begon aan zijn droom: Elsa Bianchi Torrontés maken van eigen druiven, waarvan een deel afkomstig uit zijn geboorteland Italië. Met dezelfde passie staan nu zijn kinderen en kleinkinderen aan het roer!

De wijngaarden liggen in de koelste regio van San Rafael. Het klimaat is hier perfect voor het verbouwen van aromatische druiven als Torrontés, omdat de frisheid in de druiven wordt behouden.

 

 

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Elsa Bianchi Torrontés”