Gran Sasso Trebbiano d’Abruzzo , ,

Opwekkende aroma’s van wit fruit, appel en wat peer. Verkwikkend sappig, met weer die hint van peer. Lekker bij olijven, inktvis, viscarpaccio, gegrilde groente: doe maar het hele antipastibuffet!


 Abruzzen, Italië       Trebbiano


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

7.35

Meer informatie over Gran Sasso Trebbiano d’Abbruzo

Het wijnhuis Farnese is befaamd om zijn grootse wijnen uit de Abruzzen. Samen met de familie d’Amario bezit het ook het bijzondere wijnbedrijf Gran Sasso. Het bedrijf heeft een productiecapaciteit die rond de zes miljoen flessen ligt. De afgelopen jaren is bij het wijnhuis ook steeds meer aandacht gekomen voor wijnen uit de hak van de Italiaanse laars, uit de regio Apulië. Niet zo vreemd, want daar worden krachtige en smakelijke wijnen gemaakt voor een schappelijke prijs. Er wordt vaak gewerkt met lokale druiven. Een daarvan is de primitivo. Het klimaat in dit zuidelijke deel van Italië is precies warm genoeg voor deze druif om wijnen met een krachtig, maar tegelijk ook mooi fruitig karakter te maken. Gezocht is naar een wijn met het accent op souplesse en fruit, karaktervol en levendig tegelijk. Die opzet is meer dan geslaagd.

Info over productie, klimaat of terroir wijn

De Trebbiano d’Abruzzo heeft de laatste jaren kwaliteitssprongen gemaakt, zoals hier: met lage rendementen en temperatuurgecontroleerde gisting.

Serveersuggestie

Olijven, inktvis, viscarpaccio, gegrilde groente: doe maar het hele antipastibuffet!

Weetje

Gran Sasso betekent letterlijk ‘grote steen’ en is een bergmassief in Abruzzo. Op de uitlopers ervan wordt deze wijn gemaakt.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Gran Sasso Trebbiano d’Abruzzo”