Gran Sasso Trebbiano d’Abruzzo , ,

Opwekkende aroma’s van wit fruit, appel en wat peer. Verkwikkend sappig, met weer die hint van peer. Lekker bij olijven, inktvis, viscarpaccio, gegrilde groente: doe maar het hele antipastibuffet!

De Trebbiano d’Abruzzo heeft de laatste jaren kwaliteitssprongen gemaakt, zoals hier: met lage rendementen en temperatuurgecontroleerde gisting.


 Abruzzen, Italië       Trebbiano


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

7.35

Gran Sasso Trebbiano d’Abbruzo

Farnese, befaamd om zijn grootse wijnen uit de Abruzzen, bezit samen met de familie d’Amario ook het bijzondere wijnbedrijf Gran Sasso, met een productiecapaciteit die rond de zes miljoen flessen ligt. De afgelopen jaren is bij Gran Sasso ook aandacht gekomen voor wijnen uit de hak van de Italiaanse laars, uit de regio Apulië. Niet zo vreemd, want daar worden krachtige en smakelijke wijnen gemaakt voor een schappelijke prijs, meestal op basis van lokale druiven. Een daarvan is de primitivo. Het klimaat in dit zuidelijke deel van Italië is precies warm genoeg voor deze druif om wijnen met een krachtig, maar tegelijk ook mooi fruitig karakter te maken. Gezocht is naar een wijn met het accent op souplesse en fruit, karaktervol en levendig tegelijk. Die opzet is meer dan geslaagd.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Gran Sasso Trebbiano d’Abruzzo”