Portantica Bianco ,

Knisperfris met citrus, tropisch fruit en mediterrane bloemen. Heerlijk voor de borrel in het zonnetje of bij allerlei zeebeesten uit de Middellandse zee (of gewoon uit de Noordzee).


 Sicilië, Italië       Catarratto, inzolia


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

7.30

Portantica Bianco

De wijnen van Portantica worden geproduceerd door familiebedrijf Curatolo Arini, waar inmiddels de vijfde generatie aan het roer staat. Zij willen, net als veel generatiegenoten, het typisch Siciliaanse terroir benadrukken. Hun wijnmaker Nino Reina werkt al meer dan dertig jaar bij verschillende Siciliaanse wijnhuizen en is daardoor een expert in lokale druivenrassen geworden. Samen met consultant Alberto Antonini maakt hij de wijnen van Portantica, die uiteraard ook zijn gemaakt van Siciliaanse druivenrassen en waarin de typische stijl van de streek goed terug te proeven is. De wijngaarden liggen in heuvelachtige delen in de provincie Trapani in West-Sicilië. De witte druiven komen van een kalkrijke bodem.

Weetje

Cataratto en inzolia zijn inheemse druivenrassen die van oudsher gebruikt worden voor de productie van de zoete marsalawijn.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Portantica Bianco”