Carmen Insigne Sauvignon Blanc , ,

Opwekkende aroma’s van groene peper, kruisbessen en artisjok, in de smaak krachtig, maar heerlijk fris en sappig met een fijn bittertje. Past prima bij zomerse gerechten zoals gegrilde garnalen, kip en groene salades, verrassend bij geitenkaas.

Lange gisting op zeer lage temperatuur, waardoor de aroma’s zich mooi ontwikkelen, inclusief rijping op de ‘lie’, de afgestorven gistcellen, voor nog meer diepgang.


  Central Valley, Chili       Sauvignon Blanc


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

7.75

Carmen Insigne Sauvignon Blanc

Carmen, opgericht in 1850, is de oudste bodega in de nu nog actieve Chileense wijnbouw. Tot 1988 was het bedrijf ondanks zijn leeftijd redelijk onopvallend. Na de komst van de familie Claro kwam daar snel verandering in. Zo werden er hypermoderne kelders gebouwd, maar werd ook de talentvolle wijnmaker Alvaro Espinoza aan het wijnteam toegevoegd. Waar de meeste huizen in Chili druiven kopen van andere boeren, en de kwaliteit van de druiven vaak wat minder is omdat er per kilo wordt betaald (meer kilo’s betekent vaak minder geconcentreerd sap), heeft Carmen alle wijngaarden in eigen bezit. Zo houden ze de opbrengst van de wijngaarden bewust laag om vollere wijnen met meer power te kunnen maken, maar waar de eigenheid van de druivenrassen altijd centraal staat!

Voor de Insigne worden sauvignondruiven uit koelere en minder koelere gebieden gebruikt om tot een ideale mix te komen. 

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Carmen Insigne Sauvignon Blanc”