White & Sea Blanc , , ,

Knisperend, opwekkend met aroma’s van citrus, groene appel en passievrucht. Zo’n échte doordrinker, maar ook lekker om bij te eten. De naam van de wijn zegt eigenlijk al genoeg. Seafood, baby! Vooruit, een salade mag ook.


  Gascogne, Frankrijk       Colombard, sauvignon blanc


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

6.80

White & Sea Blanc

De producenten van White & Sea treden niet op de voorgrond, ze laten liever hun wijnen spreken. En expressief zijn die zeker, hier in de Zuid-Franse Gascogne. De sappige witte wijnen uit de streek zijn vaak blends van druiven die hier goed gedijen zoals colombard, ugni blanc, sauvignon blanc of gros manseng. Het blenden is een uiterst precies werk. Nadat druiven apart zijn gevinifieerd wordt gekeken welke samenstelling en welke percentages uiteindelijk het gewenste resultaat opleveren. Wat gewenst is? Verfrissend, barstensvol fruit en met een goede doordrinkbaarheid. Dat is met deze wijn uitstekend gelukt.

Klimaat / Terroir

Het gebied kent overwegend veel zon en weinig regen. Ook de invloed van de Atlantische oceaan blijft niet onopgemerkt. Dit zorgt namelijk voor verkoeling in de warme wijngaarden. De bodem is overwegend alluviaal met zand en klei.

Vinificatie

Druiven worden vroeg in het seizoen geoogst, tijdens de nacht. Ze worden zo snel mogelijk geperst en gefermenteerd in roestvrij staal, op circa 15 °C

Weetje

De colombard is het geheim achter de intense aroma’s. De druif bevat van nature stoffen die, mits goed behandeld, intense aroma’s van citrus, passievrucht en mango ontwikkelen.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “White & Sea Blanc”