Verdejo Pecatis Tuis , ,

Opwekkende geur met kruisbessen, ananas, meloen, perzik en lichte kruidigheid. De smaak is sappig, fris en zomers met veel fruit, wat venkel en een licht bittertje. Perfect als aperitief maar ook lekker bij Aziatische gerechten, lichte pasta’s of vis.

De druif is bijzonder gevoelig voor contact met zuurstof. Hij wordt daarom vaak in de nacht geplukt en zo snel mogelijk geperst, voordat hij door het zuurstof vroegtijdig vergist.


 Castilla Spanje       Verdejo


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

5.85

Verdejo Pecatis Tuis

Verdejo is één van de meest populaire druiven uit Spanje, met name in de Rueda staat hij heel veel aangeplant. Die populariteit is er lang niet altijd geweest. De nu zo typerende frisheid was vroeger niet vanzelfsprekend, en de kwaliteit was wisselvallig. Tot in de jaren zeventig een groep ervaren wijnmakers besloot om het imago van de druif te verbeteren door een frisse stijl Verdejo te maken. Die frisse stijl werd het nieuwe gezicht van Verdejo en zette de druif wereldwijd op de kaart! De Verdejo druif is te herkennen aan zijn groene kleur. ‘Verde’ betekent groen in het Spaans.

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Verdejo Pecatis Tuis”