Painter Bridge Chardonnay , , ,

Heerlijke aroma’s van rijpe appel, perzik, citrus, caramel en witte bloemen. De smaak is vol en romig met frisse appel, sinaasappelschil, witte perzik en toast.  Serveer bij vette vis, geroosterde kip, schaaldieren of romige kazen.

De wijn vergist in gebruikte vaten van Frans eikenhout. Om de wijn meer aroma’s van perzik en bloemen te geven wordt er 8% viognier toegevoegd.


Californië, Verenigde Staten       Chardonnay, Viognier


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

  Wij bezorgen in 30 steden met de fiets

11.75

J. Lohr Winery, Painter Bridge Chardonnay

Painter Bridge. In vergelijking met traditionele wijnlanden is de wijnbouw in de Verenigde Staten nog relatief jong. De oudste wijnmaker van het Noordoosten, de Brotherhood Winerey uit de vallei van de Hudson rivier, komt namelijk pas uit 1839. Het waren de Franciscaner monniken die in het zuidwesten de eerste druiven vanuit Mexico introduceerde. Ruim 130 jaar later, in de jaren ’70, kwam pas het internationale succes. J. Lohr is een schoolvoorbeeld van een Californische wijnmaker. Ze weten als geen ander wat de behoeften in de markt zijn en hebben tegelijkertijd de ambitie om de beste wijnen te maken. Door de koele oceaanlucht blijft het relatief koel in de wijngaarden en onstaan er aromatische en rijke wijnen.

 

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Painter Bridge Chardonnay”