Vallée Blanche Viognier , ,

Een tropische fruitcocktail met banaan en mango, met een wat bloemige elegantie. De structuur is zacht en zwoel, maar mooi in balans door de aanwezige frisheid. Genieten bij gerechten uit de Aziatische keuken, risotto met asperges of kreeft.

De wijngaarden liggen beschut door de Montagne Noire. Het gebergte is de scheidslijn tussen een Atlantisch en een mediterraan klimaat.


  Languedoc, Frankrijk       Viognier


  Bij elke wijn zit een uitgebreide wijnkaart

  Gratis verzending vanaf 50 euro

  Binnen 1 tot 3 werkdagen thuisbezorgd

 

8.10

Vallée Blanche

Vallée Blanche in de Languedoc is een aantrekkelijk gebied voor zowel liefhebbers als wijnmakers. Dit komt omdat het het veel verschillende mogelijkheden tot wijnbouw heeft. Hierdoor heeft het voor ieder wat wils en vaak ook nog voor een schappelijke prijs. Toch is er het laatste decennia veel veranderd in de Languedoc, en dan vooral in de groeiende kwaliteit. Maar ook door de gebruikte druif op het etiket te vermelden, net als in de Nieuwe Wereld gebeurd, wijken ze af van de traditionele norm en geven ze de consument een herkenningspunt en duidelijker verwachtingspatroon. Vieilles vignes betekent oude druivenstokken. Als een druivenplant ouder wordt en diepere wortels krijgt, krijgen de druiven doorgaans ook meer smaak.

 

Beoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling “Vallée Blanche Viognier”